Home

Historie

Vectura

Victus

Empresa

Fotoalbum

Video

Gastenboek

Links
Scheepvaart
V.O.F. Scheepvaartbedrijf Victus
Gegevens mvs Victus
Victus

Voorschip Victus

De geschiedenis van de Victus vult niet veel pagina's. De Victus is gebouwd onder nummer 1111 op scheepswerf Stocznia Kozle Serwis in Kozle (Polen).
Begin 2006 zijn ze begonnen met de bouw en in juni is het schip de rivier de Oder afgesleept naar Stettin. In Stettin is het schip zeeklaar gemaakt voor de reis naar Nederland, waar het in juli is aangekomen in Rotterdam. Begin augustus is begonnen met de afbouw bij Asto B.V. in Raamsdonksveer. Na krap drie maanden heeft de ledige proefvaart plaatsgevonden, die naar volle tevredenheid verliep.
Het schip is van het type 'de Waardt' en heeft de afmetingen van 105 m x 9.50 m x 3.38 m, 2414 ton.  Deze casco's staan bekend om de goede verhouding tussen tonnen en snelheid. Door de voor- en achterwoning in te korten, is er een langer laadruim verkregen wat betekent dat, bij een 4-laags containervaart, er 157 TEU's vervoerd kunnen worden.
Ook is een hardox-vloer gerealiseerd wat een besparing van 35 ton oplevert.
Het schip is uitgerust met een Caterpilar 3512 van 1380 pk. De boegschroef is een stuurrooster van 1300 mm met 535 pk Cummins. Verder is het schip uitgerust met een spudpaal van Leeuwestein van 10 meter. In 2008 is er een Blommaert-luikenkap met IJsselmeerversterking opgelegd.


Meer foto's klik hier.

Waar vaart de Victus nu...

HomeHistorieVecturaVictusEmpresaFotoalbumVideoGastenboekLinks
Vervoer over water de juiste weg! - Copyright 2008-2013